ОБЕЛЕЖЕН ЕВРОПСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

Поводом Европског дана борбе против трговине људима, Тим Града Новог Сада за борбу против трговине људима и Полицијска управа у Новом Саду, креирали су информативни материјал посвећен проблему принудног просјачења, као једног од облика трговине људима, са посебним акцентом на случајеве деце која се налазе у уличној ситуацији. У циљу едукације и информисања јавности, предвиђена је дељење информативног материјала у центру града, што ће бити реализовано када се стекну одговарајући услови имајући у виду епидемиолошку ситуацију.

Европски дан борбе против трговине људима, 18. октобар, установила је Европска комисија 2007. године. Трговина људима представља један од најтежих облика кршења људских права и у нашој земљи се последњих десет година Европски дан борбе против трговине људима обележава различитим превентивним активностима са циљем скретања пажње јавности на феномен, облике и последице трговине људима.

Тим Града Новог Сада за борбу против трговине људима чине преставници Града, Полицијске управе, Центра за социјални рад, Дома здравља, Апелационог суда, Вишег јавног тужилаштва, Школске управе, Новосадског хуманитарног центра и Црвеног крста.

фото: Црвени крст Новог Сада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *