МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАН ЗА РОДИТЕЉСТВО“ У НОВОМ САДУ

Mанифестацијa „Дан за родитељство“ коју организује саветовалиште „Бебирон“ одржава се данас у Дунавском парку где ће будућим родитељима бесплатна предавања одржати гинеколог др Љиљана Трифуновић, педијатар др Јасмина Болесников и бабица Соња Баста, а присутне је поздравио члан Градског већа за здравство др Драган Стајић.

 Он је, том приликом истакао да је здравствена заштита Новосађана приоритет градске власти и да се то огледа пре свега у важним инфраструктурним пројектима као што су  новоотворена Ковид болница на Мишелуку, Домови здравља на Лиману и Адицама, али и у вођењу пронаталитетне популационе политике која између осталог  подразумева бригу о трудницама, бебама и родитељима.

 – Kао и свака промена у животу, тако и долазак бебе уноси бројне недоумице и несигурност у свет будућих родитеља. Они се суочавају са различитим стрепњама, проблемима и недоумицама и зато је важно да им савети стручних лица буду доступни. У оквиру саветовалишта „Бебирон“ којe има 80 000 пратилаца, педијатар, гинеколог и патронажна сестра, свакодневно својим стручним саветима, помажу родитељима. На данашњој манифестацији, говориће се о свим фазама трудноће, психофизичкој припреми за порођај, о дојењу, исхрани, важности неге и мајке и бебе, вежбању током и након трудноће, масажи беба и трудница, а Новосађани ће имати прилику да у непосредном разговору са предавачима отклоне још по неку недоумицу  – изјавио је Драган Стајић.

 Саветовалиште „Бебирон“ је прво бесплатно дигитално саветовалиште за труднице, породиље и маме, које своје услуге пружа 24 сата, свих 365 дана у години, на три друштвене мреже, Фејсбуку, Инстаграму и Виберу где стручњаци из области гинекологије, педијатрије и патронаже пружају савете. Према речима директорке Валентине Катић, саветовалиште „Бебирон“ постоји већ пет година, а из жеље за непосредним контактом и са циљем да информације и савети буду што доступнији, организују се школице широм Србије.

 -Саветовалиште је основано пре пет година, верујући у идеју да у ери дигиталних технологија, можемо пронаћи нове начине, како би трудницама, мајкама, али и очевима, саветима помогли да се што боље припреме за родитељство. У том периоду стручни сарадници су одговорили на хиљаде и хиљаде питања, а поједине мајке су и треће дете, без обзира на претходно искуство, однеговале уз „Бебирон“ – истакла је Валентина Катић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *