У НОВОМ САДУ ОТВОРЕНА ФАБРИКА КОМПАНИЈЕ CONTINENTAL AUTOMOTIV СРБИЈА

У присуству представника државног врха и дипломатије, у Новом Саду је отворена фабрика компаније Continental Automotiv Србија. Немачка компанија један је од светских лидера у ауто-индустрији, а планира да инвестира у производњу аутомобилске електронике у Новом Саду 140 милиона евра и да запосли најмање 500 радника. Догађају су, између осталих, присуствовали градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Републике Србије Александар Вучић, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, председник Покрајинске владе Игор Мировић и амбасадор Немачке Томас Шиб. Отварању овог погона претходило је оснивање Научно-истраживачког центра те компаније у Новом Саду.

– Нови Сад је добио моћну “хај-тек“ фабрику која ће младе стручњаке задржати у нашем граду. Након што је 600 домаћих инжењера већ почело да остварује своју каријеру у престижном „Континенталу“, поносан сам што сам данас у друштву председника Србије Александра Вучића имао част да присуствујем отварању погона који је прва фаза целокупне инвестиције од 140 милиона евра и који је смештен на 8000 квадратних метара производног и пословног простора у Индустријској зони Нови Сад, Север 4. „Континентал“ у Новом Саду важи за идеалног послодавца који даје високу финансијску компензацију, уз одличне услове рада и могућност континуираног стручног профилисања. Наш циљ је да живот свог народа учинимо бољим, а ово је један од путева који ће нам то обезбедити. Наиме, инсталацију прве опреме и почетак производње очекујемо у другом кварталу 2021. године. У другој фази, у правој „гринфилд“ инвестицији, чија се реализација очекује до краја 2022.  „Континентал“ започиње радове на изградњи нове фабрике код Каћа. Планирано је да нова зграда погона има више од 30 000 м2 производног и пословног простора, а предвиђено је да посао нађе нових 500 радника – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

– Данас када сам видео шта ће све да се прави у овој фабрици, бескрајно сам поносан на земљу у којој живимо и на људе који раде у “Континенталу“. Драго ми је што су донели одлуку да улажу у Нови Сад и Србију и захвалан сам нашим младим инжењерима који су се показали у правом светлу. Развојно–истраживачки центар у Новом Саду је високо позициониран у њиховој групи, и све то показује колико смо напредовали као земља претходних година. У Новом Саду 35 година није било ни једне фабрике, а ово је врхунац нашег успеха у граду у којем ће бити отворен и први Институт за вештачку интелигенцију у априлу ове године. Спремни смо за иновативне технологије, а  Нови Сад се изборио да буде испред свих других. Захваљујем се немачкој амбасади на свој подршци коју нам пружа. Само на северу државе смо заједно отворили много фабрика, а немачке фабрике доносе велики напредак за локалне средине и без њихове помоћи не бисмо могли да будемо овако успешни у економији. Захвалан сам канцеларки Меркел која нам је помагала у најтежим тренуцима и отворила пут за најбољу сарадњу Немачке и Србије – истакао је председник Србије Александар Вучић.

Према речима директора “Континентала“ за Србију Саше Ћоринге, у Развојно-истраживачком центру, који је отворен 7. марта 2018. године, данас ради 600 високо квалификованих стручњака који развијају најнапредније системе.

– Чврсто сам уверен да ће и ова фабрика поставити највише стандарде када је реч о квалитету производа и радних услова, а наши млади, образовани људи имаће прилику да креирају трендове на светском тржишту – рекао је Ћоринга.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *