У КЦВ збринута 154 оболела, пораст броја пацијената у ковид амбуланти

У Клиничком центру Војводина тренутно су збринута 154 ковид пацијента, а на респиратору је 11 болесника, каже директор КЦ Војводина Едита Стокић и додаје да су јединице интензивне неге пуне.

Она је за ТВ К1 рекла да је викенд обележио нагли пораст броја пацијената који су затражили помоћ у ковид амбуланти.

„То су били не само новооткривени ковид пацијенти, већ и пацијенти који су долазили на контроле, као и они који су прележали ковид и сада имају неке од компликација“, рекла је она.

Истиче да специјалистичка Поликлиника ради у пуном капацитету, а да је током викенда у Ургентном центру било пуно посла и људи који су затражили помоћ из области ургентне медицине.

„У КЦ Војводине су хоспитализовани ковид пацијенти који имају средње тешку клиничку слику, али и они који су смештени у јединицама интензивне терапије који спадају у категорију критично оболелих пацијената“, навела је она.

Истиче да се ковид 19 манифестује променама на плућима, али нису занемарљиве ни оне форме болести где осим плућа страдају и други органи.

У Војводини је током претходног дана регистровано 408 нових случајева коронавируса, а највише новоинфицираних је у Новом Саду – 204.

У овом тренутку, број регистрованих активних случајева у АП Војводини је 8.689, објавио је Институт за јавно здравље Војводине.

Највећи број регистрованих активних случајева је у Новом Саду – 2.761. У осталим општинама тренутно је мање од 1.000 регистрованих активних случајева коронавируса.

извор: Танјуг, РТВ
фото: Покрајинска влада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *