У Војводини 846 нових случајева корона вируса, највећи број у Новом Саду – 244

У Војводини је током претходног дана регистровано 846 нових случајева корона вируса.

У структури нових случајева, 709, односно 83,8 одсто, доказано је брзим антигенским тестом. Ти пацијенти представљају резервоаре заразе који у блиском контакту са другим особама могу пренети вирус и довести до појаве већег броја новооболелих, саопштио је Институт за јавно здравље Војводине.

Мањи број новооболелих је потврћен ПЦР тестом након негативног брзог теста. Највећи број новооболелих је регистрован у Новом Саду – 244, а међу њима такође доминирају пацијенти код којих је инфекција потврђена брзим антигенским тестом.

Међу новооболелима и даље доминира радно активно становништво које чини више од 75 одсто инфицираних, а међу њима највећи део чине особе узраста од 30 до 50 година.

У овом тренутку број регистрованих активних случајева у АП Војводини је 11.525. Највећи број регистрованих активних случајева је у Новом Саду -3.477. У осталим општинама тренутно је мање од 1.000 регистрованих активних случајева.

Институт за јавно здравље Војводине оцењује епидемиолошку ситуацију у АП Војводини као ванредну, са порастом тренда обољевања и високим нивоима обољевања.

У овом тренутку на територији 42 општине и града ситуација се оцењује као ванредна. Епидемиолошка ситуација се оцењује као неповољна на територији три општине – Титела, Беочина и Кањиже.

извор: Танјуг, РТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *