УЛАЖЕ СЕ У ПРИГРАДСКА НАСЕЉА, ФУТОГ ДОБИЈА КОМПЛЕКС ЗАТВОРЕНИХ БАЗЕНА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је локацију где је планирана изградња комплекса затворених базена поред спортске хале у Футогу, а потом је обишао радове на асфалтирању Змај Јовине улице и посетио нову халу фирме „Salad house“ која се бави производњом киселиша (зимнице).
– У Футог стижу нове инвестиције и то по захтеву месне заједнице и грађана. Прва велика биће изградња комплекса затворених базена поред спортске хале, а уз то ће се правити и објекат ресторанског типа, спортски терени на отвореном и дечија игралишта. Гледаћемо да већ ове године уговоримо пројектовање, потребно нам је око 2,5 милиона евра и верујем да би у две године то могли да остваримо. То је све урбанистички предвиђено, имовинско-правна питања су решена, градско је земљиште и имамо све услове да инвестирамо. Верујем да би до 2023/2024. године тај посао могао да буде завршен. Новом Саду су потребни базени, имамо много пливачких клубова и рекреативаца – истакао је градоначелник Вучевић. Он је такође рекао да највећа улица у Футогу није асфалтирана 40 година.
– Морамо улагати у све делове града, ево посетили смо сјајну компанију у Футогу која производи 2000 тона зимнице, запошљавају раднике који су задовољни, а испуњавају највеће стандарде у прехрамбеној индустрији. Надам се да ће проширти посао као што планирају, и радује ме да од њих чујем колико им је значила подршка државе када је реч о последицама кризе изазване пандемијом – нагласио је Вучевић.
Током посете Футогу градоначелник је посетио и цркву Св. Врачи, православни храм из 1776. године.
– Заједно са Заводом за заштиту споменика културе овде смо урадили партерно уређење и заштитили објекат од влаге. Занимљиво ми је било да чујем да је овде сахрањена једна од ћерки Јована Јовановића Змаја. Наш град је велики, треба га добро упознати и онда још више волети – рекао је Милош Вучевић и додао да је у последњих осам година Град инвестирао у Футог 1,6 милијарди динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *