Преминуо Милисав Дучић Дука

Милисав Дучић Дука, jедан од оснивача медија на Палама почетком одбрамбено-ослободилачког рата у Републици Српској, преминуо је у Сомбору у 85. години живота.

Дучић је био уредник у Срни, а потом на „С“ каналу.

Милисав Дучић је рођен 1939. године у Дренови у општини Пријепоље.

Дипломирао је на Академији за позориште, филм, радио и телевизију у Београду, данашњем Факултету драмских уметности. Током студија био је уредник листа „Студент“ и рубрике „Студентски рапорт јавља“ у „Политици експрес“.

Након завршетка студија одлази у Телевизију Сарајево, где као један од њених оснивача, ради 20 година у својству самосталног уредника, а био је и уредник културно-забавног програма.

Само неколико дана након што је почео рат на простору бивше БиХ, на Благовести 7. априла 1992. године, са Пала је кренула у свет прва информација Српске новинске агенције – СРНА.

По повратку у Београд 1994. године оснива сопствено предузеће за производњу и емитовање телевизијског програма и организује оснивање прве приватне телевизије у Сомбору и Војводини, ТВ Фортуна (СТВКА-54).

Добитник је Награде за животно дело Друштва новинара Војводине. У образложењу овог признања између осталог пише:

– Дучић је током богате каријере поставио високе професионалне стандарде, новинар од угледа и поверења колега, човек који већ неколико деценија будно чува достојанство и брани част професије.

По сопственој жељи, земни остаци Милисава Дучића Дуке, биће испраћени и кремирани у Новом Саду. Датум и време биће накнадно саопштени.

Извор: Друштво новинара Војводине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *