Председница Гојковић састала се са министром Жигмановим

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић састала се данас са министром за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томиславом Жигмановим.

На састанку одржаном у Покрајинској влади разговарано је о моделима сарадње на унапређењу свеукупних људских права са акцентом на антидискриминацији, родној равноправности и социјалној инклузији Рома.

Председница Гојковић изјавила је овом приликом да је родна равноправност једно од приоритетних питања за нову Покрајинску владу због чега је и формирано Координационо тело за ту област.

„Војводина предњачи када је реч о области људских и мањинских права и наша администрација је веома ефикасна. Ово је мултиетничан и аутентичан простор са веома богатим стваралаштвом када је реч о култури и традицији, и где сви грађани живе слободно са међусобним уважавањем“, навела је председница Гојковић.

На састанку је било речи и о пројектима Министарства у овој области међу којима је први Фестивал националних мањина, који ће подржати Покрајинска влада.

Област људских и мањинских права захтева континуиран заједнички рад, синергију и видљивост, истакнуто је на састанку.

„Рационалност и развијеност покрајинске администрације је на веома високом нивоу с обзиром на то да у АП Војводини имамо и Завод за равноправност полова и Канцеларију за инклузију Рома и то су примери добре праксе“, изјавио је министар Жигманов.

Састанку је присуствовала и покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Александра Ћирић Бошковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *