Почела изградња и реконструкција објеката Дома за душевно оболела лица у Чуругу

„Почели су радови на изградњи нових и реконструкцији постојећих објеката Дома за душевно оболела лица у Чуругу, што је једна од највећих инвестиција у систему социјалне заштите у нашој земљи вредна више од 920 милиона динара“, изјавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић током посете том дому.

Реализацијом овог важног пројекта биће повећан капацитет установе и функционалност објеката, што ће омогућити квалитетнији боравак и негу корисника, као и пружање медицинских услуга и социјалне заштите у складу са прописаним стандардима.

„За две године, када радови на овом великом пројекту буду завршени, више од 200 корисника имаће квалитетне услове за боравак и моћи ћемо да кажемо да смо испунили једну важну обавезу“, навео је Мировић и додао да је план да се у наредном периоду средства издвоје и за специјалну болницу у Ковину и дом у Старој Моравици, чиме ће сви објекти социјалне заштите бити доведени на много виши ниво него пре шест година.

Он је у оквиру радне посете општини Жабаљ обишао и радове на реконтрукцији улица у Чуругу, који се изводе у оквиру уређења путне мреже у укупној дужини од седам километара.

„У протеклих шест година у општину Жабаљ уложили смо више од 850 милиона динара за уређење комуналне инфраструктуре, реконструкцију основних и средњих школа у Жабљу, Чуругу и Госпођинцима, као и за низ других пројеката. Све што смо заједно испланирали – и реализовали смо, и на тај начин допринели побољшању услова живота становника ове општине“, рекао је Мировић.

Председник је данас обишао и Основну школу „Милош Црњански“ у Жабљу, где се одвијају радови на санацији фасаде и тоалета.

„Комплетно смо реконструисали и Ватрогасну станицу у Жабљу, где је постављена нова кровна конструкција, фасада, подови, столарија и уведено  централно грејање, чиме смо подигли квалитет рада ове службе. До сада смо заједно реализовали важне послове, а Покрајинска влада наставиће са улагањем у сва насељена места у овој општини“, истакао је Мировић.

Председник Општине Жабаљ Урош Радановић изјавио је да су захваљујући великој подршци Покрајинске владе на територији општине реализовани значајни инфраструктурни пројекти који су допринели унапређењу квалитета живота свих становника.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *