Покрајина инвестирала у механизацију за органску производњу 14 милиона динара

 На овогодишњем конкурсу за набавку прикључне механизације, машина и опреме за органску производњу у АП Војводини право на подстицаје је остварило 15 корисника, којима су данас у Покрајинској влади уручени уговори у укупној вредности од 14 милиона динара.

Уговоре је корисницима уручила помоћница покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Драгица Илић која је истакла да је учешће Секретаријата у овој мери до 80 одсто, односно до два милиона динара бесповратних средстава.

Значајан искорак у подршци органској производњи почео је 2017. године, када је та подршка дефинисана као посебна мера, у оквиру које је укупан износ подстицаја порастао са 100.000 динара на три милиона динара. Сада та подршка износи укупно 16 милиона динара−14 милиона динара за набавку прикључне механизације, машина и опреме за органску производњу, и два милиона динара која ће бити усмерена за подршку контроле и сертификацију органске производње“, истакла је помоћница Илић.

 Намера Секретаријата је да у наредном периоду, како је Илићева најавила, формира сектор за органску производњу у саветодавству. Циљ је да наша покрајина добије едукованог органског произвођача, што је додатна шанса у стварању услова за динамичнију и конкурентнију производњу, те боље позиционирање органских пољопривредника на тржишту.

 Додели уговора је присуствовао и заменик покрајинског секретара Золтан Тот.  

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *