Лист за децу „Невен“ доступан и на мобилним телефонима

Најстарији лист за децу на ћирилици, који је давне 1880. године основао Јован Јовановић Змај у Новом Саду, након нешто више од 140 година добио је и своје електронско издање, односно андроид апликацију. Часописи, „Мали Невен и Невен“ у штампаном издању, као стручна литература за децу,  излазе једном у два месеца под окриљем најмлађе установе културе Града Новог Сада, Новосадског дечијег културног центра (НСДКЦ). Издања су бесплатна и доступна свим посетиоцима НСДКЦ-а, а редовно се шаљу у  све библиотеке широм Србије.

 

Андроид апликација часописа „Невен и Мали Невен“ је едукативно-забавна платформа за децу основношколског узраста која садржи занимљиву енигматику, квизове и тематске рубрике за разоноду, а циљ је да деца активно уче кроз игру.

Aндроид апликација листа за децу „Невен и Мали Невен“ је мултимедијална и интерактивна платформа забавно-едукативног карактера намењена свим корисницима интернета, с акцентом на децу основношколског узраста. Наш најстарији лист за децу  на ћирилици „Невен“, културно благо чика Јове Змаја, сада је доступно и у дигиталном формату. На интернет страници Новосадског дечјег културног центра креиран је подсајт, где је омогућена директна веза са андроид  апликацијом која се може преузети путем „Google play“ продавнице. Интерактивни садржаји у једном делу  апликације  обухватају  занимљиву  енигматику, квизове и тематски осмишљене рубрике разбибриге чија је функција едукација кроз игру. Садржаји су подељени према узрасним групама читалаца и њиховим областима интересовања, а прилагођени су и нивоу образовања деце.

АПЛИКАЦИЈА ЈЕ ПОДРЖАНА ОД СТРАНЕ МИНИСТАРСТВА КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, КАО И УПРАВЕ ЗА КУЛТУРУ ГРАДА НОВОГ САДА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *