Завршени „Вишњићеви дани“; Награду за животно дело добила Гордана Шкорић

Доделом „Вишњићевих награда“ заслужним ствараоцима на пољу културе завршена је традиционална манифестација „Вишњићеви дани“ која се одржала по 42. пут. Писци, глумци, културно уметничка друштва и гуслари, одали су на овај начин још једном почаст српском Хомеру.

Програм су испунили наступи хорова и културно уметничких друштава а заслужним ствараоцима на пољу културе награда је уручена у оквиру свечане академије која је одржана у сали Културно образовног центра.

Награду за животно дело и изузетан допринос у развоју културе добила је Гордана Шкорић, председница Удружења жена „Филип Вишњић“ у Вишњићеву .

Посебан тон свечаности дао је и првак београдског позоришта на Теразијама, Александар Дунић, који је извео монодраму „Кнез Милош Обреновић“.

Централна свечаност тродневне манифестације одржана је у Вишњићеву, селу где је Филип Вишњић провео већину свог живота. Културно уметнички програм је поред Вишњићева одржан и у Шиду, где уприличена је и гусларска радионица за децу, а многи су и ове године дошли да одају почаст и поштовање творцу књижевног блага и националне историје.

Манифестацију „Вишњићеви дани“ организовали су Културно образовни центар Шид, Народна библиотека „Симеон Пишчевић“ и Општина Шид.

извор: www.kocsid.org.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *