ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ ЈЕРМЕНИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући амбасадора Јерменије Њ.Е. Ашота Ховакимиана и том приликом му пожелео срдачну добродошлицу. У разговору о бројним темама, они су се дотакли најважнијег националног пројекта у култури, а то су активности у оквиру године титуле за Нови Сад као Европске престонице културе.

Саговорници су оценили да постоје бројне могућности за успостављање веза са јерменским градовима у оквиру тог пројекта, као и то да треба логистички подржати сусрете културних посленика обе земље у циљу квалитетне размене искуства.

Градоначелник Вучевић је нагласио да је Град отворен за сарадњу са Амбасадом Јерменије на свим пољима од значаја, од привреде и економије, до спорта и образовања, како за грађане Новог Сада, тако и за Јермене који живе у граду и изразио захвалност на континуираној подршци коју та држава пружа територијалном интегритету и суверенитету Србије.

С обзиром на чињеницу да два народа вековима имају заједничку историју обојену пријатељством, закључено је да на тим темељима треба градити конкретније односе у будућности, уз наставак добре сарадње.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *