БЕСПЛАТАН ПРОГРАМ ИНКЛУЗИВНИХ РАДИОНИЦА У ВРТИЋУ „БУБАМАРА“

Град Нови Сад од октобра 2019. године спроводи пројекат „ЗАЈЕДНО У ИНКЛУЗИЈИ-за добробит деце Новог Сада“. Партнери на пројекту су ПУ „Радосно детињство“, Центар за производњу знања и вештина, Центар за социјални рад, Дом здравља „Нови Сад“ и ШОСО „Милан Петровић“ са домом ученика. Пројекат подржава Министарство просвете, науке и технолошког развоја кроз Пројекат инклузивног предшколског васпитања и образовања уз помоћ зајма Светске банке. Циљ Пројекта је унапређивање доступности, квалитета и праведности предшколског васпитања и образовања за свако дете од рођења до поласка у школу, нарочито за децу из социјално и економски угрожених друштвених група.

 У оквиру пројекта се за децу узраста од три до шест година одвија бесплатан програм радионица, сваке суботе у вртићу „Бубамара“ на Клиси од 9.00 до 13.00 часова. Радионице се одржавају под називом „Растемо заједно – По ритеми башк“, а спроводе их сарадници Предшколске установе „Радосно детињство“ и ШОСО „Милан Петровић“. Теме програма су нега и очување здравља, човеково тело и чула, емоције, човек као део природног система, како се безбедно понашати у саобраћају, биљни и животињски свет, очување животне средине, промене у природи, спортске активности, као и ликовне активности.

 

Позивају се родитељи да пријаве децу на програм бесплатних радионица, нарочито децу која нису уписана у вртић. За учешће на радионицама родитељи могу пријавити дете СМС поруком (или позивом радним данима од 9.00 до 12.00 часова) стручном сараднику Предшколске установе телефоном на број 063/560-294.

фото: ртв.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *