БАЗЕН НА “САЈМИШТУ“ МОЋИ ЋЕ ДА СЕ КОРИСТИ ЦЕЛЕ ГОДИНЕ

Радови на покривању отвореног базена на “Сајмишту“, након којих ће бити омогућено да се тај спортски објекат користи током целе године, приводе се крају. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове и рекао да је задовољан напретком реализације посла.

– Ово је велика инвестиција. Град је уложио 155 милиона динара у срце система, у машинско постројење које је комплетно ново и како кажу стручњаци, то је најбоља могућа опрема на тржишту. Боље ћемо контролисти пуњење базена, а биће и бољи квалитет воде. Радови су у завршној фази, остало је још да се објекат споји са инсталацијама гаса, да се постави специјална пластифицирана облога око базена и на путу из свлачионице, као и завршно чишћење базена. Купљен је систем за грејање воде и температура ће бити 26 степени у води, а ван, 28 степени. Kомплетно су реновиране свлачионице, замењена је столарија, урађени су термоизолација и грејање, и све ће моћи да се користи и у зимском периоду – истакао је градоначелник Вучевић.

Градоначелник је изразио очекивање да ће и наткривање базена на “Сајмишту“ и реновирање олимпијског базена на СПЕНС-у бити завршено до краја 2021. године.

– Имаћемо два велика базена на располагању грађанима и спортистима. Очекујем од ресорне управе и СПЕНС-а да дају предлог коришћења базена. Ја сам мишљења да базен на “Сајмишту“ треба да користе спортски клубови, а онај на СПЕНС-у грађани. Планирамо да проширујемо садржаје на “Сајмишту“, а за то имамо простор у делу ка хотелу “Парк“. За који дан очекује се финално пуњење базена на СПЕНС-у, заједно ћемо га обићи након тога и коначно предати Новосађанима на коришћење. Молба Градског већа ће бити да наредних месеци улазак на базен за грађане буде бесплатан у броју штампаних карата – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *