Haos u Beogradu: Policija suzavcem odbila demonstrante od ulaza u Skupštinu

Pripadnici policije odbili su večeras oko 22.30 demonstrante od ulaza u Skupštinu Srbije. Policija je napravila kordon.

Protest ispred Skupštine Srbije protiv novih najavljenih mera na suzbijanju korona virusa oteo se večeras posle 22 sata kontroli.

TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Okupljeni su srušili zaštitnu ogradu ispred skupštine, pale baklje, a pripadnici policije su se sklonili u jednom trenutku, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Ispred skupštine je haos, a kada je masa nagrnula na skupštinu, policija se pomerila, a pojedinci iz mase su uzvikivali „Koga vi branite?“.

Nije jasno da li je neko ušao u zgradu skupštine čija vrata su otvorena.

Protest je počeo nešto posle 20 sati, kada je blokirana za saobraćaj raskrsnica kod zgrade parlamenta, na početku Bulevara kralja Aleksandra, gde su zviždali, udarali u šerpe, vikali „Kosovo je deo Srbije“, „Ua“ i „Mi to nećemo“ aludirajući na mere.

protest5

Tanjug (Nikola Anđić)

Demonstrantima, bez distance i bez maski, u par navrata su se preko megafona obratila dva učesnika protesta, jedan koji je pozvao prisutne da zovu prijatelje i poznanike da im se pridruže, a drugi je rekao da neće mere i da neće da vakciniše svoje dete.

Među okupljenima su i članovi Inicijative „Ne davimo Beograd“, članovi organizacije „1 od 5 miliona“ samostalni poslanik Srđan Nogo.

protest543

TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Većina ne nosi zaštitne maske, distanca gotovo i da ne postoji.

Pesnica u stomak snimatelju Tanjuga ispred Skupštine

Ispred Skupštine Srbije nastavljeni su neredi i nasilje, a jedan mlađi muškarac iz rulje demonstranata prišao je grupi snimatelja iz više redakcija, pitao zašto snimaju i udario snimatelja Tanjuga pesnicom u stomak.

On je pre toga uhvatio snimatelja agencije za ruku u pokušaju da ga onemogući da snima, a potom ga je udario u stomak.

protest57655

TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Demonstranti, inače, bacaju limenke na kordon policije, koja je prethodno izbacila iz skupštine one koji su upali u parlament i formirala kordon ispred samog ulaza.

Policija ni suzavcem nije uspela da odbije rulju, koja je gađa limenkama, a neki su se bacili i kamenjem na bočni deo zgrade parlamenta.

Izveštači Tanjuga javljaju da se masi i dalje pridružuju novi demonstranti, neki dolaze kolima.

izvor: TANJUG

foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *