Хаос у Београду: Полиција сузавцем одбила демонстранте од улаза у Скупштину

Припадници полиције одбили су вечерас око 22.30 демонстранте од улаза у Скупштину Србије. Полиција је направила кордон.

Протест испред Скупштине Србије против нових најављених мера на сузбијању корона вируса отео се вечерас после 22 сата контроли.

ТАНЈУГ/ ТАРА РАДОВАНОВИЋ

Окупљени су срушили заштитну ограду испред скупштине, пале бакље, а припадници полиције су се склонили у једном тренутку, јавља извештач Танјуга са лица места.

Испред скупштине је хаос, а када је маса нагрнула на скупштину, полиција се померила, а појединци из масе су узвикивали „Кога ви браните?“.

Није јасно да ли је неко ушао у зграду скупштине чија врата су отворена.

Протест је почео нешто после 20 сати, када је блокирана за саобраћај раскрсница код зграде парламента, на почетку Булевара краља Александра, где су звиждали, ударали у шерпе, викали „Косово је део Србије“, „Уа“ и „Ми то нећемо“ алудирајући на мере.

протест5

Танјуг (Никола Анђић)

Демонстрантима, без дистанце и без маски, у пар наврата су се преко мегафона обратила два учесника протеста, један који је позвао присутне да зову пријатеље и познанике да им се придруже, а други је рекао да неће мере и да неће да вакцинише своје дете.

Међу окупљенима су и чланови Иницијативе „Не давимо Београд“, чланови организације „1 од 5 милиона“ самостални посланик Срђан Ного.

протест543

ТАНЈУГ/ ТАРА РАДОВАНОВИЋ

Већина не носи заштитне маске, дистанца готово и да не постоји.

Песница у стомак сниматељу Танјуга испред Скупштине

Испред Скупштине Србије настављени су нереди и насиље, а један млађи мушкарац из руље демонстраната пришао је групи сниматеља из више редакција, питао зашто снимају и ударио сниматеља Танјуга песницом у стомак.

Он је пре тога ухватио сниматеља агенције за руку у покушају да га онемогући да снима, а потом га је ударио у стомак.

протест57655

ТАНЈУГ/ ТАРА РАДОВАНОВИЋ

Демонстранти, иначе, бацају лименке на кордон полиције, која је претходно избацила из скупштине оне који су упали у парламент и формирала кордон испред самог улаза.

Полиција ни сузавцем није успела да одбије руљу, која је гађа лименкама, а неки су се бацили и камењем на бочни део зграде парламента.

Извештачи Танјуга јављају да се маси и даље придружују нови демонстранти, неки долазе колима.

извор: ТАНЈУГ

фото: ТАНЈУГ/ ТАРА РАДОВАНОВИЋ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *