Карантин у фотографијама: Прикључите се пројекту „Европа код куће“

Како би изгледао ваш албум са фотографијама из карантина? Уживање у различитим врстама уметности – филм, књига, музика…, рад од куће, нови хоби, волонтирање, кување или просто време за одмор који нам је фалио?

Нови Сад, као будућа Европска престоница културе, прикључио се великом европском пројекту „Европа код куће“ (Europe at Home)и активирао је локалну, културну сцену, а сада, у другој фази тог пројекта, Фондација„Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ позива све да се прикључе идеји солидарности и заједништва.

Да бисте се прикључили пројекту „Европа код куће“ потребно је да, приликом објављивања фотографија из карантина на вашим друштвеним мрежама, додате хештег: #europeathome #novisad2021 #novisadkodkuće као и да означите Фејсбук или Инстаграм страницу Нови Сад 2021.

Пројекат „Europe at Home“ иницирао је португалски кандидат за Европску престоницу културе 2027. године, град Фаро, а са њим га реализује још 13 градова: Нови Сад (Србија), Боде (Норвешка), Кемниц (Немачка), Еш (Луксембург), Каунас (Литванија), Леуварден (Холандија), Оулу (Финска), Пиран (Словенија), Пловдив (Бугарска), Сан Себастијан (Шпанија), Тарту (Естонија), Валета (Малта), Веспрем (Мађарска).

Прва фаза пројекта била је да по један књижевник или фотограф из свих 14 градова, кроз свој рад представе доба карантина, али и све изазове које је пандемија поставила пред свет.

Нови Сад, у овом пројекту, представљали су драмски писац, позоришни критичар и есејиста, Ласло Вегел и фотограф Марија Ковач, а њихове радове, као и радове других уметника можете видети на веб сајту: www.europeathome.eu

извор: Нови Сад 2021
фото: Марија Ковач

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *