Нови Сад: Додатни болнички кревети биће смештени на Новосадском сајму (ВИДЕО)

Нови Сад: Додатни болнички кревети биће смештени на Новосадском сајму

НОВИ САД – Кризни штаб у Новом Саду, донео је одлуку да, уколико буде потребе за постављањем додатних болничких капацитета и кревета, место за то буде Новосадски сајам, каже за РТВ градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
Како је рекао, одлука је донета у консултацији са Министарством одбране, а обавештен је и председник Србије Александар Вучић.
„Донели смо одлуку да Новосадски сајам, пре свега Мастер центар, припреми своје капацитете за потенцијални смештај већег броја грађана. Сматрамо да је локација боља од Спенса, јер је ближе Клиничком центру Војводине, и са приступачним могућностима задовољава услове за смештај већег броја људи. Ако дође до тога да већи број грађана мора да буде хоспитализован у ванболничким објектима, онда је наш предлог да то буде Новосадски сајам, о томе сам известио и председника Александра Вучића. Нови Сад је просторно спреман за такву ситуацију, и уколико до тога дође, заједно са Министарством одбране и Војском Србије, радиће се на постављању додатних болничких кревета, потребне логистике и инфраструктуре, изјавио је  Вучевић.
фото: РТВ (Бранимир Козаров)
фото:РТВ (Александар Кором)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *