Селекција „Best of Europe“ и „Europe 4 kids“ на Палићу

У овогодишњем предфестивалском програму Фестивала Европског филма Палић, од 2. до 8. јула у биоскопу Eurocinema у Суботици биће представљене селекције „Best of Europe“ и „Europe 4 kids“, док ће селекција „Класици на Тргу“ трајати од 9. до 13. јула на суботичком Тргу Слободе.

Предфестивалски програм традиционално ће отворити селекција „Best of Europe“, коју чине европски филмови који су обележили претходну годину.

У овој селекцији наћи ће се седам филмова из Данске, Грчке, Француске, Белгије и Румуније.

На репертоару ће бити остварења „Најгора особа на свету“ редитеља Јоакима Трира, „Бољи човек“ Јелене Поповић, „Бенедета“ Пола Ферхофена, „Титан“ Жулије Дукурно, „Лепота различитости“ Бернарда Кампана, „Људска комедија“ Гзавијеа Ђанолија и „Баксузни секс или луда порнографија“ Раду Жудеа.

Пројекције су сваког дана од 2. до 8. јула у 21 час.

Фестивал европског филма Палић, пратећи савремене токове у Европи и ослушкујући потребе публике, прошле године године је увео селекцију „Europe 4 kids“, у оквиру које ће бити приказано седам филмова за децу из Данске, Немачке, Француске, Аустрије и Србије.

Публика ће од 2. до 8. јула у 17х моћи да погледа филмове „Фабрика снова“ редитеља Кима Хаген Јенсена, „Пчелица Маја 3 – Златно јаје“ Ноела Клирија, „Вук и лав“ Жила Де Местра, „Школа магичних животиња“ Грегора Шницлера, „Чудовишта из моје породице 2“ Холгера Тапеа, „Јахач змаја“ Томер Есхеда, и „Лето кад сам научила да летим“ Радивоја Андрића.

У селекцији „Класици на Тргу“, у амбијенту опен аир биоскопа на Тргу Слободе у Суботици, од 9. до 13. јула у 21х биће приказани европски филмови из претходне деценије који су већ стекли култни статус међу критичарима и публиком.

Посетиоци ће моћи да погледају узбудљива остварења из Мађарске, Италије, Шведске, Француске и Данске: „Бели бог“ (режија: Корнел Мундруцо), „Велика лепота“ (Паоло Сорентино), „Туриста“ (Рубен Остлунд), „Шта смо богу згрешили“ (Филип Де Шоверон), и „Само бог прашта“ (Николас Виндинг Рефн).

Од 9. до 13. јула од 17 сати у биоскопу Eurocinema публика ће моћи да погледа и омаж програм добитницима награде Александар Лифка.

Фестивал европског филма Палић подржали су Европска унија кроз програм Креативна европа МЕДИА, Министарство културе Републике Србије, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Војводине, Град Суботица, дугогодишњи спонзор фестивала Горки Лист, и многобројни партнери и медијски партнери.

Извор: Фестивал европског филма Палић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *