Калеидоскоп културе од 2. септембра у Новом Саду

Овогодишњи Калеидоскоп културе, један од највећих програмских лукова у оквиру пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе“, биће одржан од 2. септембра до 8. октобра, саопштили су данас организатори.

Како је најављено, и ове године ће током пет недеља бити представљено пет врста уметности: ликовна, извођачка, књижевности, примењена и архитектура, чиме ће се кроз различите процесе спојтити уметници, установе културе, невладине организације, грађани и посетиоци.

За разлику од прошле године, овог пута ће се остварити и неколико сарадњи са европским партнерима манифестације, међу којима су Арс Електроника из Граца, аустријска галерија Ст. Полтен, европске амбасаде и други, а обновљена је сарадња и са Инфантом, Филмским фестивалом Обнова и ЦГА конференцијом.

У оквиру недеље књижевности биће уприличен прикладан програм, као и неколико изложби при недељи визуелне уметности, док ће фестивал затворити фестивал недељом применене у сарадњи са ПДП конференцијом.

Такође, у току трајања манифестације је планиран и концерт на отвореном испред зграде Бановине у Новом Саду, који ће допринети овом покрету промовисања слике разноликости овог града.

извор: Фондација Нови Сад 2021

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *