ЕМИТОВАЊЕ КОНЦЕРТА АМИРЕ МЕДУЊАНИН

У суботу, 25. април, 20.00 часова, на фејсбук страницама Музичка омладина Новог Сада и МоНС 021 и њиховом ЈУТЈУБЕ каналу, биће емитован  концерт Амире Медуњанин, који је одржан 17. децембра 2015. године у Синагоги.

Готово је немогуће најавити и описати ову уметницу, а не споменути њену искрену, отворену и дубоко емотивну интерпретацију, као и топлину, скромност и непосредност у комуникацији с публиком. Амира Медуњанин већ преко две деценије на посебан начин пева севдалинке, откривајући нам њихово непресушно мелодијско благо и приче које чувају древну традицију, а у којима се, захваљујући њеним убедљивим интерпретацијама, сви проналазимо.
Први пут Нови Сад ју је чуо, захваљујући Музичкој омладини Новог Сада, 3. августа 2012. у у врту Средњошколског дома у дуу с гитаристом Бошком Јовићем. Дозвољавајући себи пристрасност, сматрамо да смо били привилеговани да присуствујемо магији која се више није поновила.
И свако наредно Амирино гостовање код нас је било по нечему посебно. И карте су сваким њеним поновним доласком све брже нестајале. Слушали смо је у различитим инструменталним комбинацијама – с мањим камерним формацијама и са симфонијски оркестром и у различитим просторима.
У Синагоги је први пут наступила 17. децембра 2015. године. Пратили су је Анте Гело на гитари, Емин Есен на кануну и Звонимир Шестак на контрабасу.
Управо снимак с овог концерта гледаћемо у горе најављеном термину.

*Снимак је остварен у сарадњи с Радио-телевизијом Војводине, а реализује се у оквиру пројекта / акције И ОВО ЋЕ ПРОЋИ.

извор: МОНС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *