До партнера путем интернета – све популарније онлајн упознавање

Које су предности и мане упознавања путем интернета, како бити сигуран да је са друге стране екрана поуздана и озбиљна особа, ко и зашто се одлучује на такву врсту првог контакта? То су само нека од питања која смо поставили Ђорђу Сокановићу, оснивачу популарног сајта интересантног назива: „Лепотица и Звер“.

С обзиром на савремени начин живота, који подразумева брз темпо, више обавеза, а мање слободног времена и дружења, интернет комуникација постала је веома доминантна. Знајући то, покренули сте сајт чији је циљ повезивање особа које желе да пронађу одговарајуће љубавне, или брачне партнере. По чему се „Лепотица и Звер“ разликује од других, сличних интернет платформи?

Ђ.С: Тако је. Све је више људи, који су у „мањку“ са временом. Кроз своја лична искуства, схватио сам да на овим просторима не постоји ниједан озбиљан сајт за упознавање који се стварно посветио својим члановима. За разлику од већине сајтова за упознавање, где су мушкарци ти који долазе да траже девојке, односно жене за упознавање, у великом броју случајева, жене су код нас те које долазе да траже „Зверке“. Таквих мушкараца, који се тако могу назвати, данас је мало и управо због тога је овај сајт намењен њима – мушкарцима који имају свој живот, који су свесни себе, својих могућности, али и који знају шта траже. По чему смо другачији? „Лепотица и Звер“ је сајт потпуно бесплатан за даме, док мушкарци, да би могли да остваре могућност дописивања, имају могућност да постану тзв. ВИП Зверке. На овај начин, филтрирамо оне озбиљне од оних мало мање озбиљних мушкараца. Оно што је битно да се зна јесте да само наши верификовани чланови имају приступ, односно контакт са другим члановима. На тај начин, ми смо један ексклузиван сајт за упознавање који омогућава људима да на један брз и ефикасан начин остваре познанства – без обзира на то да ли траже пријатељство, момка, односно девојку, брачног партнера или можда неког ко такође тражи „везу без обавеза“.

На блогу “Лепотица и Звер”, регистровани чланови могу да пронађу више стотина текстова који обилују искуствима, саветима и корисним информацијама о упознавању путем интернета. Шта је важно знати пре него што уопште почнемо да се дописујемо са потенцијалним партнерима?

Ђ.С: Тачније, на нашем сајту сада већ имамо више од 700 текстова на тему мушко-женских односа, онлајн упознавања, рада на себи, искустава других чланова и разних других корисних савета. У нашем свеобухватном водичу за онлине упознавање описали смо све – од А до Ш. На пример, како направити добар профил, које фотографије поставити, како започети дописивање, како одржавати разговор, како бити успешан када је ”онлине дејтинг” у питању.
Верујемо да ће онај ко стварно жели да ради на себи и да упозна свог партнера одвојити време и погледати Лепотица и Звер блог, за који можемо рећи да је једна права мала енциклопедија. Све савете за сигурно и безбедно упознавање можете пронаћи на нашој страници. Апсолутно бесплатно.

У чему је предност онлајн упознавања у односу на остале (традиционалне) начине проналажења одговарајуће особе?

Ђ.С: Предности има много. Нисте лимитирани на ваше место пребивалишта или државу. Можете одговорити кад вама то одговара; имате потпуну слободу да одговорите или да не одговорите на нека питања која су вам постављена (свакако саветујемо да будете искрени од самог почетка јер је то основа за једну здраву везу); можете на тај начин да се виђате са неколико интересантних и потенцијалних партнера. Такође бих и навео једну «ману», а то може да се деси мушкарцима – уколико знате како са женама у стварном животу, „одједном“ можете имати и превише избора и због тога се мало теже одлучити на то са ким ћете остварити нешто озбиљније. Савет у овом случају је да се фокусирате само на оне особе са којима желите да остварите нешто више. Наравно, уколико вам је то план.

Шта су, по вама, ризици приликом остваривања виртуелне комуникације и на који начин Ваш админ тим спречава злоупотребе?

Ђ.С: Ризици постоје свуда, како на сајтовима за упознавање тако и у стварном животу. Приликом упознавања преко сајтова, немате разлога да журите, али наш савет је свакако, ако „кликнете“ и ако постоји хемија, да се што пре видите. Лични контакти се не могу заменити ниједним виртуелним контактом. Као што сам и рекао, сви наши чланови су у обавези да верификују свој профил, пре него што могу да имају приступ другим члановима. Такође, постоји и могућност „пријаве“ члана, уколико се не понаша џентлменски, односно дамски, где ми онда ступамо у контакт са тим другим чланом и у зависности од ситуације предузимамо одређене мере – све што је у нашој моћи како бисмо заштитили наше чланове и како би наш сајт Лепотица и Звер наставио да буде једно место од поверења.

“Лепотица И Звер” броји више од две хиљаде регистрованих чланова. Којег су они профила, кад је реч о занимању и узрасту?

Ђ.С: Чланови су сви старији од 18 година. На нашем сајту стварно има разних профила људи, разних интересовања, религија, занимања и потреба. Али, рецимо да су већина између 25 и 40 година. Они су доктори, адвокати, предузетници, спортисти итд.

Оно што је специфично за Вашу интернет платформу јесте да на једном месту окупља и спаја слободне жене и мушкарце из готово целог региона. Да ли се чланови ограничавају на познанства у границама своје земље, или “љубав не познаје границе”?

Ђ.С: Тако је – љубав не познаје границе. На сајту Лепотица и Звер, осим људи из региона, тј. бивше Југославије, постоје и чланови који живе у иностранству, односно у дијаспори.

Верујем да сте сведочили бројним лепим и успешним љубавним причама које су резултат управо виртуелних састанака на сајту “Лепотица и Звер”. За крај разговора, волела бих да са читаоцима ”Војвођанског новинара” поделите искуства неколико задовољних чланова, односно чланица.

Ђ.С: Да, ми испуњавамо нашу мисију а то је упознавање људи. Лично сам упознао један пар са којим сам направио и један кратак видео интервју где су они причали о томе како су се упознали. Недавно ми се та девојка јавила преко Фејсбука и саопштила да су већ 2 године у вези. Било ми је веома драго када сам то чуо.Такође, све чешће нам се јављају људи са молбом да угасе свој про фил из разлога што су упознали неког коме желе да се посвете. Неки од њих су поделили своја искуства, али многи од њих нису. Верујем да су донекле у еуфорији и да им ми више нисмо важни, али то је небитно. Најважније је да су се они упознали и да ми, и даље, настављамо да испуњавамо нашу мисију.

https://www.lepoticaizver.com/

разговор водила: М. Кочић
фото: ДДл.рс, пинтерест, сајт лепотица и звер

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *