До краја марта отварање заједничког прелаза и моста Братољољуб

Заједнички гранични прелаз и мост „Братољуб“ између Љубовије и Братунца биће отворен до краја марта, најавили су данас потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић и министар комуникација и транспорта БиХ Војин Митровић.

Михајловић и Митровић су код моста „Братољуб“ претходно потписали споразум о одржавању и реконструкцији 11 мостова и изградњи заједничког граничног прелаза између Србије и БиХ.

Михајловић је након сусрета са Митровићем на мосту на Дрини и потписивању споразума подсетила да је тај мост изграђен још 2017. године, што је била обавеза Србије, као и да би БиХ требало да заврши радове на изградњи заједничког граничног прелаза у марту.

„Тада ћемо имати гранични прелаз прве категорије и грађани ће моћи несметано да пролазе“, рекла је Михајловић и истакла да је политика наше државе да се народно повезују.

Михајловић је нагласила да је регионално повезивање услов развоја сваке државе.

Министар Митровић је рекао да је Србија прихватила тим споразумом одржавање шест мостова на Дрини, а БиХ пет мостова, од чега два на Сави и три на реци Увац.

извор, фото :  Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *