Фестивал „Буди активан, буди здрав“ одржан овог викенда на Летенки

Савез  „Спорт за све” Војводине девети пут  је организовао фестивал „Буди активан, буди здрав“, посвећен промоцији спорта, рекреације и здравог живота, који је у  суботу, 12. октобра, на Фрушкој гори окупио више од 700 деце из  30 спортских организација.  Фестивал је одржан под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, а уз подршку Покрајинског завода за спорт и омладину.

За децу и родитеље осмишљен је разноврстан програм, од шаха, пикада, пењања уз зид и спуштања низ жичару, па до забавних полигона за све узрасте деце и младих, а организована је и рекреативна шетња до Бешеновачког језера. Учествовала су деца предшколског и школског узраста, омладина, одрасли и пензионери, као и деца с инвалидитетом.

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста поручио је, обраћајући се учесницима, да тај фестивал  стално напредује и додао да се нада да ће тако бити и у наредним годинама. „Када видим децу и старије која нестрпљиво чекају да фестивал крене, онда знам да смо на добром путу“,  истакао је покрајински секретар. Председник Асоцијације „Спорт за све Србије“ Бранко Вујовић захвалио је свима који подржавају ту организацију, као и њихове активности, поручивши да га радује што расте број деце која им се придружује. Окупљенима су се обратили и директор Покрајинског завода за спорт и омладину Данијел Жупић и председник Савеза „Спорт за све Војводине“ Марко Адамовић.

Бранко Вујовић, председник Асоцијације „Спорт за све Србије“
Марко Адамовић, председник Савеза „Спорт за све Војводине“

 

Извор: Војвођански новинар

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *