У Сремским Карловцима проглашена ванредна ситуација

Због погоршане епидемиолошке ситуације и спровођења оперативних мера заштите од ширења, на територији општине Сремски Карловци  јуче је проглашена  ванредна ситуација.

Како је наведено у одлуци председника општине Сремски Карловци Ненада Миленковића објављеној на службеном сајту општине одлука о ванредној ситуацији ступа одмах на снагу.

Ванредном ситуацијом забрањују се окупљања на јавном месту више од 10 особа у затвореном и отвореном, коришћење отворених и затворених базена, спа и велнес центара.

Такође, забрањено је и организовање свечаности, спортских и других забавних манифестација, а угоститељским објектима ограничен је рад у затвореном делу објекта до 21.00 час, а у башти до 23.00 часа.

За једним столом у угоститељским објектима могу да седе две особе, изузев ако су у питању родитељи и малолетне особе или особе које живе у заједничком домаћинству, уз обавезан размак од два метра између столова.

Обавезно је ношење маски у свим угоститељским објектима, као и обезбеђивање средстава за дезинфекцију руку на сваком столу.

Заштитне маске обавезно је носити у трговинским објектима, на пијаци, радном месту у затвореном, а хронични болесници имају обавезу да маске носе и на отвореном.

Од почетка епидемије вируса корона, на територији Сремских Карловаца, закључно са 03. августом оболело је укупно 43 грађана.

Тренутно је на територији те општине 22 активна случаја заражених вирусом корона.

извор: РТВ
фото: новисад.рс

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *