ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ “НОВОСАДСКОГ БИГ ДЕЧИЈЕГ ЛЕТА“

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присуствовао је конференцији за новинаре на којој је представљен програм “Новосадског БИГ дечијег лета“. Осим њега, о манифестацији су говориле шеф Дечијег одељења Градске библиотеке Катарина Новаковић и ПР Новосадског БИГ дечијег лета Леа Радловачки. “Новосадско БИГ дечије лето“ организује Дечији културни центар Нови Сад већ 11. годину по реду.

– Како се чини, деци која распуст буду проводила у Новом Саду сигурно неће бити досадно. И ове године организатори манифестације “Новосадско Биг дечје лето“ потрудили су се да припреме разноврсан програм који је и забаван и едукативан. У Програму ће узети учешћа организације и појединци који стварају за децу, али и установе културе, што је посебно важно. Деца и омладина културу треба да доживе као нешто занимљиво што ће им оплеменити слободно време, као саставни део свакодневног живота. Драго ми је што ће моћи да се друже и да уче у Архиву Војводине, Музеју Војводине у Спомен збирци Павла Бељанског – истакао је Далибор Рожић.

Највеселија, летња, дечија манифестација биће одржана од 24. јуна до 28. августа 2021. године. Програме су осмислиле и спроводиће укупно 22 организације и установе које су свој рад посветиле деци, њиховом напретку и учењу, и осмишљавању квалитетних видова забаве и спортских активности.

– Свечано отварање је предвиђено 24. јуна у  холу тржног центра “БИГ“ од 18 часова. Неке од новина у програму су радионице за децу у атељеима на Петроварадинској тврђави Удружења уметника “Ликовни круг“ и радионица намењена родитељима “Како да ваше дете буде самосталан ђак“ коју организује Удружење родитеља “Матица“. Музеј града Новог Сада ће децу водити у посету подземним галеријама, Архив Војводине ће учити малишане како да праве моазик, дакле пред најмлађим Новосађанима је изузетно садржајан програм – нагласила је ПР “Новосадског БИГ дечијег лета“ Леа Радловачки.

Градска библиотека је и ове године осмислила сјајне ликовне радионице и радионице израде накита за децу. Према речима шефа Дечијег одељења Градске библиотеке Катарине Новаковић, за крај манифестације, 28. августа 2021. године, предвиђен је јубиларни, 20. летњи маскенбал под називом „На крилима радости“ на којем ће и деца и родитељи имати прилику да покажу креативност и маштовитост у осмишљавању костима.

Детаљан програм манифестације доступан је на https://www.yumpu.com/no/document/view/65720501/knjizica-novosadsko-decije-leto-11

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *