Председник Пастор и амбасдор Кипра о јачању сарадње

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и амбасадор Републике Кипар Деметриос Теофилакту разговарали су данас о могућностима јачања сарадње, која би употпунила традиционалне пријатељске односе између Србије и Кипра.

Председник Пастор истакао је да је досадашња сарадња са Кипром занована на вишедеценијском међусобном политичком разумевању и подршци, изванредна подлога за јачање привредних и културних веза.

„Опипљива отвореност и жеља за систематичном сарадњом видљива је са обе стране и спремни смо да као Скупштина АП Војводине допринесемо стварању нових продуктивних веза у области ИТ индустрије, науке, туризма, пољопривреде“, истакао је председник Пастор, који је предложио да се, када епидемиолошки услови буду то омогућили, организује представљање Кипра и свих заједничких потенцијала сарадње у Скупштини АП Војводине.

Амбасадор Теофилакту, који је недавно преузео дужност амбасадора Кипра у нашој земљи, истaкао је да Кипар и Србија имају много тога заједничког, те да је кроз састанке са представницима министарстава и универзитета у Србији стечена оквирна слика о могућим областима сарадње.

извор, фото: АПВ

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *