Posmatrači OEBS-a napustili Rostov bez objašnjenja

Rostovska oblast, 2. marta 2022. DON24.RU.

Pripadnici posmatračke misije OEBS-a, evakuisani iz Donbasa, napustili su Rostov, javlja dopisnik DON 24 sa lica mesta.

Večeras je postalo jasno da je prevremeno  završen mandat posmatračke misije OEBS-a u LNR i DNR. Njeni pripadnici  1. marta u 85 automobila su prešli granicu sa Ruskom Federacijom, stigli u Rostov i smestili se u jedan od lokalnih hotela, a prethodno su prošli ekspresni test na korona virus. Poznato je da su među njima bili predstavnici 57 zemalja, uključujući i Rusiju.

Posmatrači su ostali u Rostovu oko jedan dan, nakon čega su spakovali stvari i napustili hotel. Za sve ovo vreme, niko od njih nije pristao da odgovara na pitanja novinara. Gde je grupa sada otišla i šta im je krajnji cilj, niko od njih nije želeo da precizira.

Tokom dana, ispred hotela u kome su odseli predstavnici OEBS-a, okupila  se grupa građana  protestujući protiv delovanja organizacije. Po njihovom mišljenju, posmatrači, koji su bili  u Donbasu, prenosili su Ukrajini informacije o vojnim objektima republika i zatvarali oči pred zločinma ukrajinskih kaznenih odreda nad civilnim stanovništvom LNR i DNR. Neki od učesnika su izrazili bojazan da prisustvo posmatrača OEBS-a u Rostovu predstavlja opasnost za grad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *