Посматрачи ОЕБС-а напустили Ростов без објашњења

Ростовска област, 2. марта 2022. ДОН24.РУ.

Припадници посматрачке мисије ОЕБС-а, евакуисани из Донбаса, напустили су Ростов, јавља дописник ДОН 24 са лица места.

Вечерас је постало јасно да је превремено  завршен мандат посматрачке мисије ОЕБС-а у ЛНР и ДНР. Њени припадници  1. марта у 85 аутомобила су прешли границу са Руском Федерацијом, стигли у Ростов и сместили се у један од локалних хотела, а претходно су прошли експресни тест на корона вирус. Познато је да су међу њима били представници 57 земаља, укључујући и Русију.

Посматрачи су остали у Ростову око један дан, након чега су спаковали ствари и напустили хотел. За све ово време, нико од њих није пристао да одговара на питања новинара. Где је група сада отишла и шта им је крајњи циљ, нико од њих није желео да прецизира.

Током дана, испред хотела у коме су одсели представници ОЕБС-а, окупила  се група грађана  протестујући против деловања организације. По њиховом мишљењу, посматрачи, који су били  у Донбасу, преносили су Украјини информације о војним објектима република и затварали очи пред злочинма украјинских казнених одреда над цивилним становништвом ЛНР и ДНР. Неки од учесника су изразили бојазан да присуство посматрача ОЕБС-а у Ростову представља опасност за град.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *