Од понедељка онлајн настава у средњим школама у 40 општина, старији основци комбиновано

Од понедељка, 13. септембра трећи, онлајн модел наставе уводи се у средњим школама у 40 општина Србије, саопштило је данас Министарство просвете.

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа донео је одлуку да се трећи модел уводи у свим средњим школама на територијама општина Кладово, Петровац на Млави, Нова Варош, Прибој, Ужице, Ваљево, Деспотовац, Јагодина, Ћуприја, Параћин, Свилајнац, Рековац,Прешево, Нови Пазар, Бојник, Велико Градиште, Жабари, Бољевац, Зајечар, Књажевац, Бајина Башта, Пријепоље, Чајетина.

Нови модел уводи се и у општинама Алибунар, Љиг, Богатић, Ивањица, Лучани, Дољевац, Ниш, Бела Паланка, Врање, Краљево, Рашка, Тутин, Нова Црња, Аранђеловац, Кнић, Крагујевац и Топола.

У истим локалним самоуправама у седмом и осмом разреду основне школе примењиваће се други, комбиновани модел.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији се примењује први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосредну наставу у школама.

Тим је, због доминантне трансмисије делта варијанте корона вируса, која може изазвати обољење и код особа које су прележале болест и код вакцинисаних особа, донео одлуку о да је неопходна употреба заштитних маски за све запослене, укључујући особе потпуно вакцинисане против ковида-19 и особе које су прележале болест.

Тим препоручује употребу заштитних маски за све ученике, све време боравка у школи.

Изузетно, када ученик из здравствених разлога не може да носи маску због контраиндикација, које су потврђене стручним мишљењем лекара специјалисте одговарајуће гране медицине, потребно је организовати рад тако да овај ученик борави у школском простору без маске, при чему је потребно повећати физичку дистанцу са другим ученицима и запосленима и појачати примену свих мера заштите, каже се у саопштењу Министарства просвете.

извор: Танјуг, РТВ
фото: EPA-EFE (Julien Warnand)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *