ОДРЖАН САСТАНАК СА ЦИЉЕМ ПОВЕЋАЊА БЕЗБЕДНОСТИ У ШКОЛАМА

Са циљем да се повећа безбедност у новосадским школама, у Градској кући одржан је састанак којем су присуствовали представници Полицијске управе Нови Сад на челу са начелником Слободаном Малешићем и директори основних и средњих школа. Присутне је на почетку састанка поздравила чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић која је истакла да питање безбедности младих Новосађана једно од приоритетних и да је Нови Сад једини град у Србији који има оформљено Kоординационо тело за борбу против насиља у школама.

– У оквиру тог тела, заједно са представницима свих релевантних институција, установа и организација радимо на решавању проблема насиља у школама, а у ту борбу смо укључили и ученике који делују у оквиру Градског ученичког парламента, као и представнике педагошко-психолошких служби – изјавила је Дина Вучинић и додала – Превенција, интерсекторска сарадња и добра комуникација су веома важни у нашој борби против насиља у школама и зато смо подржали иницијативу Полицијске управе Нови Сад и организовали овај састанак. Верујем да ћемо добром сарадњом, посвећеношћу и великим залагањем успети да спречимо насиље и друга девијантна понашања која представљају проблем за нашу децу.

Директори основних и средњих школа изнели су своја досадашња искуства, као и корисне предлоге на који начин је могуће побољшати безбедносну ситуацију у школама. Такође, представници Полицијске управе нагласили су дa имају за циљ да се баве превентивним мерама а не само решавањем последица, као и то да ће у сваком моменту бити на располагању школама.

На састанку је закључено да ће се досадашња сарадња Полиције, школа и Града Новог Сада наставити и у наредном периоду, унапредити кроз отворен дијалог о заједничким потребама и евентуалним проблемима, а све у циљу безбедности ученика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *