Мирјана Мутуц победница конкурса „Херој улице“

Мирјана Мутуц, Новосађанка која сваке недеље, заједно са својим ћеркама Маријаном и Мином, спрема оброке за седам социјално угрожених породица, победница је конкурса „Херој улице“, који су организовали лист „Дневник“, „Новосадска телевизија“ и „Колор Прес Група“.

Она је недавно покренула и групу на социјалној мрежи Фејсбук „Оброк за породицу“ са циљем да повеже особе које би кувале онима којима су оброци потребни. Новосађани су, путем Конкурса, имали прилику да пријаве људе из свог окружења који чине добра дела за срећу других, баве се нечим занимљивим, брину о старијима, животињама, који помажу својим суграђанима и чине оне ситне, али важне ствари које улепшавају живот.

Још дванаесторо Новосађана било је номиновано за „Хероје улице“, а међу њима су представници удружења за заштиту животиња „Спанс“, удружења „Чепом до осмеха“, „Буте добри“, организације „Угрип“ која је оранизовала велико чишћење Петроварадинске тврђаве, потом Александар Савановић за пројекат „Учим-знам-вредим“, музичар, хуманиста и наставник Миодраг Миша Близанац и Горан Бајшански из удружења грађана „Нови Сад“.

„Херој улице“ је и Миодраг Ђукић са Лимана којег поштују сва деца из комшилука, јер их учи лепим манирима, организује са њима разне акције чишћења, сакупљања чепова од пластичних флаша како би помогли болесној деци и друго. Захвалница је уручена и Љубици Илишевић, како кажу, звезди водиљи Клуба жена у Футогу, као и Драгану Шарићу из Улице 1300 каплара који је реализовао бројне акције намењене деци. Плакете су такође примили Љубица Амиџић, сликарка која је организовала бројне ликовне колоније у вртићима и школама и Ивица Августин-Цива из Спортског друштва „Риболовац“ који годинама брине о Рибарцу, покреће акције чишћења, разна дружења и догађаје.

извор: novisad.com
Фото: Град Нови Сад

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *