Мировић: 100 милиона динара за локални и регионални развој

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас 96 уговора вредних 100 милиона динара за суфинансирање ИПА пројеката који се реализују преко фондова Европске уније.
Средства обезбеђена преко Покрајинског секретаријата за финансије намењена су јединицама локалне самоуправе, здравственим, образовним установама и установама социјалне заштите, регионалним развојним агенцијама, јавним предузећима, пословним инкубаторима, невладином сектору и установама и предузећима са већинским уделом приватног капитала.

Највише средстава, према Мировићевим речима, усмерено је градовима и општинама за пројекте јачања локалног развоја.

„Од 2016. до 2021. године само по овом конкурусу доделили смо 618 милиона динара за 447 уговора. У новом буџетско-развојном периоду Европске уније имаћемо много боље резултате имајући у виду значај и износ пројеката и чињеницу да је у периоду од 2012. до 2015. године закључено само 138 уговора вредних 315 милиона динара“, оценио је председник Мировић.
Као примере реализованих пројеката прекограничне сарадње, Мировић је, између осталих, навео изградњу пијаце у Белој Цркви, Специјалне болнице за психијатријске болести „Др Славољуб Бакаловић“ у Вршцу, као и новог система јавне расвете у Пландишту.

Председник је најавио да ће у наредној години, за коју је планиран буџет од готово 89 милијарди динара, двоструко већа средства бити опредељена за пројекте који се реализују преко Секретаријата за финансије имајући у виду да нас очекује нови седмогодишњи развојни буџетски период Европске уније.

Додели уговора присуствовала је и Смиљка Јовановић, покрајински секретар за финансије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *