Епидемијска ситуација све боља, креће кампања за вакцинацију младих

Смањује се број новозаражених, а расте број вакцинисаних. Од избијања епидемије укупно је у Србији регистровано 708.870 случајева заразе, умрло је 6.739 особа, а урађена су 4.051.533 теста.

У Србији је, према последњем пресеку,од последица заразе коронавирусом умрло 14 особа,а новозаражених је 550, од 10.062 тестиране особе.

Од 2.008 заражених који су у болницама, њих 70 је на респираторима.

Епидемијска ситуација у земљи из дана у дан све је боља. Томе, наводе стручњаци, доприноси и масовна имунизација грађана који без заказивања могу да изаберу једну од четири вакцине.

У Београду је у последња 24 сата потврђено 97 нових случајева заразе коронавирусом, што је веома повољан податак какав нисмо имало од октобра прошле године, изјавио је за РТС епидемиолог Предраг Кон.

„То је значајно смањење у односу на прошли четвртак када је било 175 заражених и значи да их је за 45 одсто мање од прошлог тада, али може доћи до осцилације“, рекао је Кон.

Нагласио је да бројеви заражених у Србији показују како немамо последица од спојених ускршњих и првомајских празника, те даимамо убрзан пад заражених у неким местима, као и у Београду.

Премијерка Ана Брнабић најавила је да ће у петак бити одржан велики догађај којим ће се покренути таргетирана кампања за вакцинацију младих од 16 до 25 година.

извор: ТАНЈУГ, РТВ

фото: илустрација

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *